Épületfóliázás

Az ablakfóliák esetében fontos kérdés, hogy milyen üvegszerkezetre melyik sorozatot ajánljuk. Végzetes hibákat lehet elkövetni a nem megfelelő fóliasorozat telepítésével.

A Starfolia képzett szakemberei magas szintű elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek,segítenek Önnek kiválasztani a leginkább megfelelő fóliatípust.

HŐVÉDŐ ÜVEGFÓLIÁK

ThermoProtect Silverall
SI sorozat SKYFOL ENERGIA

Energiamegtakarítás
A SkyFol ThermoProtect SI ablakfólia sorozat az infravörös tartomány erős szűrése mellett lehetőséget ad a látható fényből származó energiaterhelés jelentős csökkentésére. A két tartomány hozzávetőlegesen fele-fele arányban hordozza az üvegen átjutó energiamennyiséget, ezért amennyiben a bejutó energiamennyiség csökkentése a cél, úgy ez az üvegfólia sorozat az egyik legjobb megoldás.

Nappali belátásvédelem
A megfelelő alumínium tartalmú tükrös ezüst SkyFol ThermoProtect SI ablakfóliák nappali fényviszonyok között teljes tükörképet biztosítanak, ezzel védve a kíváncsi tekintetektől.

Nyári hővédelem
A SkyFol ThermoProtect SI üvegfólia sorozatban lévő alumínium fémezés hatékonyan véd nyáron az üvegen keresztül besugárzó energia ellen. Magas reflektivitásának köszönhetően a nem kívánt sugárzás jelentős részét visszatükrözi és csak kevesebb részét nyeli el, ezzel biztosítva a hatékonyságot.

Téli hővédelem
Télen fontos szempont a kifelé sugárzó hőt a helységben tartanunk. A fémréteg pozicionálásával a fóliák ezen tulajdonságán segíthetünk. Pontosan ezt az eljárást alkalmazták a SkyFol ThermoProtect SI 15 LE ablakfólia esetében, mely a kifelé sugárzó hő 73%-át visszatükrözi a helységbe.

Kimagasló amerikai minőség
A SkyFol ThermoProtect SI ablakfólia sorozat a világ élvonalába tartozó amerikai üvegfólia gyártó terméke. Az olcsó, silány minőségű termékekkel szemben a ThermoProtect SI üvegfólia sorozat kristálytiszta tükörképet, megfelelő optikai tisztaságot, egyenletes fémezést és tartósan megmaradó kimagasló technikai paramétereket biztosít.

Tartós UV védelem
A ThemoProtect SI sorozatú ablakfóliák szinte teljesen megszüntetik az UV sugárzást, ezzel védve Ön és szerettei egészségét. Az inorganikus UV elnyelő részecskéknek köszönhetően az SI fóliák hosszú évek után sem vesztenek teljesítményükből.

SkyFol okmányok és garanciák
A kivitelezés végeztével formanyomtatvány Tanúsítványt kap minden egyes kedves megrendelőnk, mely tartalmazza egyben a vásárlói tájékoztatót és a garanciavállalás feltételeit is. A Tanúsítvány sorszámozott, három példányban kerül kitöltésre.

Amennyiben az üveg mögötti égető érzést szeretnénk csökkenteni, akkor válasszunk minél magasabb IR visszatartás és minél alacsonyabb Napenergia elnyelés értéket.

Amennyiben a helységbe jutó összes energiamennyiséget kívánjuk csökkenteni, úgy válasszunk minél alacsonyabb SHGC értéket, minél alacsonyabb Napenergia elnyelés érték mellett.

Amennyiben úgy szeretnénk a lehető legerősebb hővédelmet, hogy a fényáteresztést minél kevésbé csökkentsük, akkor a Fényhatékonyság legyen minél magasabb értékű.

Egyrétegű 6mm Fólia nélkül SI 15 SI 15 LE SI 35 SI 50
Szerkezet - Alumínium Alumínium Alumínium Alumínium
fémezett fémezett fémezett fémezett
Szín - Ezüst Ezüst Ezüst Ezüst
Vastagság - 38 mikron 38 mikron 38 mikron 38 mikron
Karcálló réteg - Dupla Dupla Dupla Dupla
Látható fény áteresztés 89% 15% 17% 32% 58%
Látható fény tükrözés 8% 56% 55% 37% 14%
UV - szűrés 69% 99% 99% 99% 99%
IR - visszatartás - 90% 90% 78% 68%
Napenergia visszatartás (TSER) - 78% 78% 65% 43%
Napenergia elnyelés 15% 46% 41% 46% 43%
Napenergia tükrözés 7% 44% 47% 31% 12%
Napenergia áteresztés 78% 10% 12% 23% 45%
Fényhatékonyság - 0,58 0,68 0,8 0,88
SHGC 0,83 0,25 0,21 0,34 0,66
Származási ország - USA USA USA USA
Szavatosság - 10 év gyártói garancia 10 év gyártói garancia 10 év gyártói garancia 10 év gyártói garancia
Egyrétegű 6 mm SIB 15 SIBL 15 SIGN 15 SIGLD 15
Szerkezet Alumínium - fémezett Alumínium - fémezett Alumínium - fémezett Alumínium - fémezett
Szín Ezüst - Bronz Ezüst - Kék Ezüst - Zöld Ezüst - Arany
Vastagság 38 mikron 38 mikron 38 mikron 38 mikron
Karcálló réteg Dupla Dupla Dupla Dupla
Látható fény áteresztés 9% 9% 15% 15%
Látható fény tükrözés 21% 25% 32% 39%
UV - szűrés 99% 99% 99% 99%
IR - visszatartás 92% 92% 92% 92%
Napenergia visszatartás (TSER) 76% 78% 75% 77%
Napenergia elnyelés 59% 49% 53% 48%
Napenergia tükrözés 32% 42% 35% 41%
Napenergia áteresztés 9% 9% 12% 11%
Fényhatékonyság 0,34 0,35 0,5 0,54
SHGC 0,27 0,25 0,25 0,23
Származási ország USA USA USA USA
Szavatosság 5 év gyártói garancia 5 év gyártói garancia 5 év gyártói garancia 5 év gyártói garancia

ThermoProtect P
P sorozat SKYFOL ENERGIA

Alacsony hőelnyelés
A fóliázott üvegre jutott energiaterhelés három részre oszlik: visszatükrözött energia, áteresztett energia és elnyelt energia. A Magyarországon általánosan elterjedt, jól hőszigetelő, kétrétegű üvegrendszerek esetében a lehető legalacsonyabb elnyelt energia az elérése fontos cél, mivel az elnyelt energiának megközelítőleg 70%-a a beltérbe kerül. A SkyFol ThermoProtect P ablakfólia sorozat ezüst tartalmának köszönhetően jól tükrözi az energiát, ezzel alacsony elnyelési értékeket biztosítva.

Széles választék
Kevés gyártó akad a világon, aki a SkyFol ThermoProtect P ablakfólia sorozatnak megfelelő terméket képes gyártani. Még kevesebb, aki három különféle fényáteresztési szinttel. A ThermoProtect P üvegfólia sorozat amerikai gyártója az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkezik a hasonló technológiájú fóliák területén, ezen sorozatát már évtizedek óta forgalmazza.

Nyári hővédelem
Nyáron kiemelten fontos az energiaelnyelés alacsony szinten tartása, mivel a hazánkban általános üvegezési rendszerek esetében az elnyelt energia túlnyomó része a beltérben köt ki. A SkyFol ThermoProtect P ablakfólia sorozat alacsony hőelnyelésének köszönhetően több energiát tarthat a kültérben, vagy más fémezési eljárással gyártott fóliák hatékonyságát világosabb változatokban is elérheti.

Téli hővédelem
A SkyFol ThermoProtect P ablakfólia sorozatban lévő ezüst réteg hatékonyan tükrözi vissza a szobából az üveg felé sugárzott hőt, ezzel benntartva a meleget a helységben.

Tartós UV védelem
A SkyFol ThermoProtect P ablakfólia sorozat szinte a teljes UV sugárzást kiszűrik, ezzel védve Önt és szeretteit a káros UV sugárzástól. A felhasznált inorganikus UV szűrő részecskék évek múltán sem vesztenek teljesítményükből.

Okmányok és garanciák
Valamennyi kivitelezéskor Ön hivatalos, sorszámozott formanyomtatvány Tanúsítványt kap a munka elvégzéséről, mely tartalmazza a vásárlói tájékoztatót, valamint a garanciális feltételeket.

Amennyiben az üveg mögötti égető érzést szeretnénk csökkenteni, akkor válasszunk minél magasabb IR visszatartás és minél alacsonyabb Napenergia elnyelés értéket.

Amennyiben a helységbe jutó összes energiamennyiséget kívánjuk csökkenteni, úgy válasszunk minél alacsonyabb SHGC értéket, minél alacsonyabb Napenergia elnyelés érték mellett.

Amennyiben úgy szeretnénk a lehető legerősebb hővédelmet, hogy a fényáteresztést minél kevésbé csökkentsük, akkor a Fényhatékonyság legyen minél magasabb értékű.

P 35 P 50 P 70
Szerkezet NSN Sputtered NSN Sputtered NSN Sputtered
Szín Neutrális Neutrális Neutrális
Vastagság 38 mikron 38 mikron 38 mikron
Karcálló réteg Dupla Dupla Dupla
Látható fény áteresztés 32% 50% 68%
Látható fény tükrözés 46% 35% 20%
UV - szűrés 99% 99% 99%
IR - visszatartás 92% 83% 70%
Napenergia visszatartás 72% 61% 45%
Napenergia elnyelés 39% 34% 31%
Napenergia tükrözés 42% 36% 23%
Napenergia áteresztés 19% 30% 46%
Fényhatékonyság 0,97 1,11 1,08
SHGC 0,29 0,39 0,54
Származási ország USA USA USA
Garancia 10 év gyártói garancia 10 év gyártói garancia 10 év gyártói garancia

SKYFOL ENERGIA
ThermoProtect Elite 70

A világ legfejlettebb szerkezete
A SkyFol ThermoProtect Elite 70 ablakfólia a tökéletes spektrálisan szelektív megoldás az építőipar számára. Ez a csúcstechnológiával gyártott üvegfólia alacsony hőelnyelés mellett magas szintű hővisszatartást biztosít, miközben maximálisan áteresztik a fényt és egyáltalán nem tükröznek.

Különleges 11 rétegű fémezés
A SkyFol ThermoProtect Elite 70 üvegfólia 11 rétegű fémezést tartalmaz, ezüstöt, indiumot és aranyat. Sokáig elképzelhetetlen volt ennyire vékony fémrétegek felvitele, ám napjainkra már valóság.

Teljesen tükrözésmentes
A SkyFol ThermoProtect Elite 70 ablakfólia a látható fény tartományban 10% alatti tükrözést mutat. Egy teljesen átlátszó üvegtábla hasonló értéke 8% körüli, míg egy tükrös ezüst fólia akár a 60%-ot is elérheti. Az Elite 70 üvegfólia nyugodtan telepíthető bármely kirakatra, az üveg átlátható marad, megjelenése nem változik.

Visszatükrözi az infravörös sugárzást
A különleges fémezésnek köszönhetően a SkyFol ThermoProtect Elite 70 üvegfólia az infravörös tartományban nagyon magas tükrözést biztosít, ezzel hatékonnyá téve az amúgy észrevehetetlen ablakfóliát.

Elite 70
Szerkezet Sputtered
Szín Neutrális
Vastagság 75 mikron
Karcálló réteg Dupla
Látható fény áteresztés 71%
Látható fény tükrözés 9%
UV - szűrés 99%
Napenergia visszatartás 52%
Napenergia elnyelés 28%
Napenergia tükrözés 32%
Napenergia áteresztés 40%
SHGC 0,48
Származási ország USA
Garancia 10 év gyártói garancia